gemeente Venlo

functie communicatieadviseur ai

Advisering rondom verschillende majeure ontwikkelings- en vernieuwingsprojecten in de gemeente Venlo. 

werkzaamheden 
Advisering wethouders/burgemeester. Sparringpartner teamleider communicatie. Coachen van junior adviseurs. Schrijven en uitvoeren van communicatieplannen en -adviezen. Uitwerken van concepten zoals de Maasboulevarddag, werven van vrijwilligers voor de Brandweer en Herontwikkeling van het Kazerneterrein.

middelen Uitvoeren van het thema Maasboulevarddag op 3 niveaus (bouwput, ‘begane’ grond en in de lucht), Website, folders, billboards, posters, Maasboulevardkrant en querilla-marketing. Brandweer: ontwikkeling van concept en uitvoering in diverse voor de brandweer ‘nieuwe’ communicatiemiddelen. Abri’s, posters, website, bannering, wervingsfilmpje , huis aan huis mailing, informatie-brochure, t-shirts, spandoeken, stickers. Kazerneterrein: advertenties in het regionale dagblad, TV-spotjes op omroep Venlo, diverse perspresentaties, website (informatie, presentatie, stemming favoriet ontwerp), feuilleton van korte TV-programma’s op omroep Venlo terugblik, stadsdebatstraatinterviews (reeks 'wat vinden Venlonaren'), expositie van ontwerpen en maquettes, brochures, internet studentenverkiezing (i.s.m. TU Delft), 9 stadsdebatten, exclusieve expositiebezoeken voor verschillende doelgroepen.

resultaat Positieve publicaties over Maasboulevarddag. Meer dan 60 potentiële brandweerlieden melden zich aan. Kazerneterrein: aandacht in de RTV media (lokaal, regionaal), 2.750 bezoekers expositie, ca. 1.000 bezoekers stadsdebatten, 3.000 reacties via website en via reactieformulieren tijdens de expositie.

‘ZZP’er krijgt voor mij een nieuwe betekenis: Zeer professioneel, Zelfstandig, Prettig in de samenwerking en dat met een hoge betrokkenheid en veel gezelligheid. Dank voor je bijdrage aan het team, het project en de stad!’
Josine van Loon, Teamleider communicatie

terug naar overzicht